15 փաստ ՀԵՌԱՀԱՂՈՐԴԱԿՑՈՒԹՅԱՆ մասին

2023-03-03

Մեր բլոգում հավաքել ենք 15 հետաքրքիր փաստ հեռահաղորդակցության ոլորտի մասին:

1.    Հեռախոսն ԱՄՆ պատմության մեջ ամենաշահութաբեր գյուտն է։

2.   Մոտ մեկ տարի պահանջվեց Նյու Յորքից Սան Ֆրանցիսկո առաջին հեռախոսագիծը միացնելու համար։ Այդ գիծը բաղկացած էր 14000 մղոն պղնձե մետաղալարից և 130000 հեռախոսային սյուներից։

3. Ամենաերկար հեռախոսային մալուխը կոչվում է FLAG (Fiber-Optic Link Around the Globe): Այն ունի 16800 մղոն երկարություն և միացնում է Ճապոնիան Միացյալ ԹագավորությանըԱյն կարող է միաժամանակ ստանալ 600000 զանգ։

4. Օպտիկամանրաթելային մալուխի մեկ միլիոն շարանը կարող է տեղավորվել ½ դյույմ խողովակի մեջ:

5.  911 համակարգն առաջին անգամ ներդրվել է ԱՄՆ-ում 1968 թվականին։

6.  Ի պատիվ Ալեքսանդր Գրեհեմ Բելի, 1922 թվականին բոլոր հեռախոսները դադարեցին զանգել մեկ ամբողջ րոպեով:

7.  Nokia-ի SMS տեքստային հաղորդագրությունների ձայնն իրականում SMS-ի Մորզեի կոդ է:

8. Հեռախոսային լարերը դասակարգվել են ըստ նրաթե որքան համեղ են դրանք մկների համարՈրքան համեղ է մետաղալարըայնքան քիչ է այն օգտագործելու հավանականությունը։

9. Ամենից հաճախ բջջային հեռախոսներն օգտագործում են ժամանակը ստուգելու համար։

10. Առաջին Voice over Internet Protocol (VoIP) զանգը կատարվել է 1974 թվականի դեկտեմբերինԱյսօր VoIP-ն առավել հաճախ օգտագործվում է առցանց խաղերում:

11.  FCC (Հաղորդակցության դաշնային հանձնաժողովցանկանում է Wi-Fi-ն անվճար դարձնել ամերիկայի բոլոր բնակիչների համարԵթե ​​դա երբևէ տեղի ունենա, VoIP-ի միջոցով բոլոր զանգերը կարող են կատարվել անվճար:

12. Առաջին տեքստային հաղորդագրությունն ուղարկել է բրիտանացի ծրագրային ճարտարապետդիզայներ և ծրագրավորող Նիլ Փափուորթը <<Շնորհավոր Սուրբ Ծնունդ>> տեքստով:

13. Միջազգային զանգերն այժմ հազվադեպ են կատարվում արբանյակի միջոցովՓոխարենըդրանց մեծ մասն ուղարկվում են օպտիկամանրաթելերի և VoIP-ի միջոցով:

14. Երբ զանգում եքձեր և այն անձի միջևում զանգահարում եքհատուկ գծեր չկանպարզապես տվյալների փաթեթները տեղափոխվում են տեղից տեղ։

15. <<Ամպերը>> ապահովվում է բազմաթիվ համակարգիչներովորոնք տեղակայված են օդորակիչովներով հագեցած  շենքերումորոնք պատկանում են ծառայություններ մատուցողներին: